2012. április 28., szombat

csúszás

Már alig lenne néhány nap és már nagyon izgulnánk, hogy minden bent van e a pakkban, de ... mégse. Csúszunk az úttal, s remélem csak csúszunk és nem elúszunk.
A mikor? most kérdéses, rajtunk nem múlik semmi, s várjuk már nagyon annak ellenére, hogy most itthon is nyár lett. Így most lesz még itthon anyák napja és valószínű itt üljük Pati egy éves születésnapját is.

2012. április 7., szombat

szelektálás

Elkezdődött.
A szekrényünket kifordítottuk, s ami már biztos nem kell azt szépen elcsomagoltuk. El kell válni sok mindentől amire ott biztos nem lesz szükség, és tulajdonképen nyáron itt se lenne, de mégis más ez a pakolás mint az.
A gyerekek ruhái következnek. Emlékszem az első indulásra mikor a még tökéletes méretű kantáros nadrágokat, hosszú ujjú pólókat és pulóvereket raktam félre mert ott nem fog kelleni. Most azért viszek hosszút is, de csak töredékét a polcon lévőnek.

Dönteni kellene még a babakocsi kérdésben, van kettő is ami velünk jöhet: Maclaren, Cybex és van kettő amitől biztos meg kell válni.

2012. április 5., csütörtök

Pakolás

Nincs mese át kell mindent válogatni mi kell és mi nem. Nem konténerrel megyünk, hogy mindent vigyünk azt is amit valószínű sose emelnénk le a polcról. Szóval jön a szelektálás, lesz több kupac ami jön ami marad ami kérdéses és lesz egy virtuális kupac amit még be kell szerezni. 
A magunkkal vihető csomagok száma 6x23 kiló + 3x10 kiló+ babakocsi. Ez elsőre soknak tűnik, aztán majd ahogy pakolunk úgy fog fogyni és lesz egyre szűkösebb. Gondolom.
Egy pakolótesztet készítettem Lili ruháival amiből csak nyáriakat szedtem és gyűjtöttem egy nagy adagot össze, de így is csak 4 kiló. Ehhez még jönnek ugyan a cipők ami van ami megvan, van ami még nincs de már kinéztem és beszerzésre vár. Aztán jön ilyen hogy köntös, taki és egyéb apróbbság. S a java! A játék és könyvhalom. Nos ennek egy részét valószínű belegyömöszölöm egy bőröndbe, de egy másik részét fel fogom adni. Készítettem egy próbát amibe e könyvei és a plüssök a ruhákkal bekerültek 17 kiló lett. Hely is maradt, súlyhatárban is benne vagyunk. 
Az autósülések, varrógép egyébjátékok pedig majd utaznak csomagban cargóval, vagy hajóval vagy még ki tudja. 
Indulás május 2án! Szóval rövid a határidő!

Előkészület: Oltás 2

Sikerült múlt hét hétfőn elérni az OEK-ben (Országos Epidemiológiai Központ) a főorvos asszonyt, s másnap kedden meg is látogattuk. Kaptunk egy tervet, egy cetlire a javasolt oltásról, benne sok sok oltással előrébb hozatalokkal újabb kérdésekkel ...
A tanács szerint mehet a hepatitis B 1 éves kor alatt, amit meg kell ismételni 4 hét múlva, de jó lenne előrébb hozni az MMR oltást ami itthon a 15 hónapos oltás, kint Malajziában pedig a 14. hónapban kapják. Ha előrébb hoznám akkor abból se lenne elég az 1, sőt még kapjon agyhártyagyulladásra is meg erre meg arra... Szóval eljött a pont ahol úgy éreztem ezer helyen szúrhatnák meg a gyereket ezer védőoltással, de kell húzni egy határt.
Marad a Hepatitis B oltás itthon 2x, aztán majd minden mást kaphat ott is, megfelelő időben, nem előrébb hozva, nem többször ismételve.
Érdemes követni minket a Mindennapi.Malajzia Facebook oldalunkon is, ahol naponta friss érdekességeket osztunk meg Malajziáról!

Foglalj szállást magyarul az Agodán! segítve ezzel munkánk.