Hasznos App-ok

Ha okos telefonunk van, megannyi applikáció közül választhatunk mely megkönnyíti az ittlétünket akár helyi lakosként akár turistaként.

Utazáshoz:
Taxit fogni néha nem is olyan könnyű. Lehet hogy egyszerűen csak nincs kedvünk kiállni az út szélére és várni, vagy nem akarunk csak úgy egy idegen mellé beülni aki még az angolt se beszél, esetleg az áralku miatt nem szeretünk taxit leinteni, esetleg olyan helyen vagyunk a városban ahol nincs jelentős forgalom és taxit meg még hírébe se látunk. MyTeksi ingyen elérhető andriod telefonokra.
Használata egyszerű, térképen láthatjuk hogy tőlünk éppen milyen messze vannak elérhető taxik, láthatjuk a taxis nevét, fényképét és telefonszámát, látjuk mennyibe fog kb kerülni (ezt az információt akár fel is tudjuk használni más taxisoknál alkura), mikorra ér oda értünk. Ha nagyon kieső helyen vagyunk és nehezen kapunk autót beírhatunk borravalót is, ami segíthet autót fogni. Ugyan ez a helyzet a nagyon korai vagy késői indulással, melyet előre megrendelhetünk (reggel 6 előtt 1,5x szorzójuk van!). Az alap taxi díjon felül 2 RM amit fizetni kell érte.

Ha autót bérlünk, de nincs GPS-ünk akkor se kell elkeseredni és szaladni a boltba egyért. Waze, szintén ingyenes alkalmazás.

Továbbra is közlekednénk, de most autóból buszra, vonatra, LRT-re szállnánk. KL Transport. Megmondhatod honnan hova szeretnél menni és milyen járművet preferálsz. Megmondja mennyibe fog kerülni egy egy út/útrész, hol kell átszállni, és várhatóan mennyi idő alatt teljesíthető.


Városnézéshez:
Jól jöhet még néháy alap alkalmazás maláj főváros felfedezéséhez: Kuala Lumpur Travel (Apple) vagy ugyan ez androidra ami nem is igazán csak KLre szól, a TripAdvisor kiadásában a Kuala Lumpur City Guide.


Kommunikációhoz:
Van interneted de nincs mobilegyenleged? Whatsup vagy WeChat (ez elérhető Apple és BlackBerryre is)! Nem is gondoltad volna hány ismerősöd használja ezt az első évben teljesen ingyenes SMS jellegű szolgáltatást. Ázsiában pedig még többen! Ha van itt élő ismerősöd bármikor tudsz neki SMS-t küldeni.


Kedvezmények:
Játszani szeretnél és egyben kedvezményeket kapni pl BurgerKingben, BodyShopban és még sok helyen? Ráadásul éppen utazás közben a reptéren töltöd az időd? Kapd el a pillangókat és váltsd be kedvezményre: IButterfly Asia


UPDATE 2017:
a Mytaxi szolgáltatás GRABCar néven fut, és e mellé becsatlakozott a UBER is.

1 megjegyzés:

Unknown írta...

végül is ez a jövő... azaz megérkezett a mába... ez nagyon klassz...

Érdemes követni minket a Mindennapi.Malajzia Facebook oldalunkon is, ahol naponta friss érdekességeket osztunk meg Malajziáról!

Foglalj szállást magyarul az Agodán! segítve ezzel munkánk.