2015. január 5., hétfő

2015 - Malajzia

Boldog új évet!

Eltűntünk, egy kicsit beszippantottak minket a karácsony és szilveszter körüli találkozók és igyekeztünk pihenni is.

Szerencsére mi nem tűntünk el teljesen, holott sajnos a 2014 es év nem Malajzia éve volt. Az évet légi tragédiával kezdtük márciusban (MH370) ami rányomta mindenre a bélyegét és alig tért minden a rendes kerékvágásba mikor még egy csapás jött júliusban a Malaysia Airlines második gépét veszítette el (MH17), majd közvetve ugyan de szintén maláj vonatkozással az AirAsia (QZ8501) gépe* tűnt el az év utolsó napjaiban. Borzasztó és hihetetlen tragédia mind a három.
Az év végi úgymond "szokásos" árvíz ami épp tart és visz az egész keleti térséget szintén megzáró. Nem csoda, hogy ezen tragédiáknak következtében megannyi új évi koncert, tűzijáték lemondásra került.

Ma elindult a 2015ös év is, legtöbb embernek ma volt az első munkanapja. Az iskolák azonban még javarészt zárva, az árvíz miatt ugyanis egy héttel eltolták a tanévkezdést. Igazán lassan indul így az év. Hamar fel kell pörögnünk azonban, mert a fesztiválok jönnek azok nem csúsztathatók, és pótolhatjuk a hiányzó tűzijátékokat is.

Tartsatok velünk idén is itt a blogon és a Mindennapi Malajzia Facebook oldalunkon is.*Az AirAsia malajaziai fapados légitársaság, a lezuhant gép azonban az Indonesia AirAsia tulajdona volt, amiben az AirAsia csoport 49%ban tulajdonos.

Nincsenek megjegyzések:

Érdemes követni minket a Mindennapi.Malajzia Facebook oldalunkon is, ahol naponta friss érdekességeket osztunk meg Malajziáról!

Foglalj szállást magyarul az Agodán! segítve ezzel munkánk.