2011. május 22., vasárnap

Patrik Márk

Ő az a kisfiú aki minden korábbi terveinek felborította, akire vártunk. Örülök neki hogy itt van, hatalmas boldogság és csak nézem és nézem őt legszívesebben. Patrik 2011. május 17 én 14:16 kor született 2940 grammal és 52 centivel. Szerencsére úgy ahogy szerettem volna, simán, komplikáció és vágás mentesen, egy más ismerős szülőszobán.

Korábban nem írtam a miértről, arról, hogy miért döntöttünk meglévő munkahely, lakás és végre elrendezett világunk ellenére a hazaköltözése mellett, még akkor is ha itthon nem várt se munkahely, se ovi, csak keresés és költözés.

Azonnal tudta a férjem, hogy lesz ő. Bár én kételkedtem először, de aztán 2 hét múlva be is bizonyosodott. Aztán vártunk, tudakozódtunk és döntöttünk. Mivel az országban minden orvosi ellátás fizetős gyorsan kiderült, hogy egy szülés igen csak zsebbe nyúlós történet, nem is beszélve arról, ha valami komplikáció van a további kórházi kezelés.

A terhesgondozást tőlünk 500 méterre lévő KJMC-ben kezdtük meg, mert ez egyrészt közel volt, másrészt nem láttam a többi helyen sem sokkal több információt. Ára a hazaival azonos. Nem találtam sehol se nyomát annak, hogy hogyan lehet intézni nyakiredő szűrést, kombinált tesztet, AFP-t. Egyszerűen ezek a vizsgálatok hiányoznak a Maláj terhesgondozásból. Aggódó típus vagyok, szeretem tudni, hogy rendben van e vagy sem minden, s nem csak bízni és enni a halolajat.

Az egész gondozás alatt amit kint töltöttünk a 18. hétig alapból nem volt a havi ultrahang és vizelet vizsgálaton, a vérnyomás mérésen kívül semmi egyéb. Így magam kértem, hogy legyen nyaki redő szűrés, vérvizsgálat kombinált teszt. Ezért jócskán meg kellett fizetnem. Ha azt mondjuk, hogy itthon drága a kombinált teszt az igaz, de kint a tesztért kb 800 ringit fizettünk. De legalább lett a kezemen valami anyag, amiből kiderül a gyerek rendben, a vérképem rendben. A vérkép egyébként tartalmazott olyan részt is amit itthon nem adnak ki pl HIV tesztet is, és megtudtam azt is, hogy voltam rubeolás :)
Persze ezt nem helyben csinálták, hanem egy levél (kézzel írt kísérőlevelet kaptunk) kíséretében mentünk egy másik magán intézményben. Gondolom ez így ment volna tovább egészen a szülésig.
Az első benyomás és pénzügyi feltételek tudatában azonban ezt nem vállaltuk, s egy időre a hazatérés mellett döntöttünk.

Itthon aztán jöhetett minden ami kint elmaradt és még pótolható volt. AFP kimaradt, és így is maradt, nem is bántam, hiszen elég elavult. Rákszűrés, hepatitis szűrés, ellenanyagszűrés és minden ami kell a hazai intézményekben azt be kellett szerezni. Ez persze nem minden esetben derült ki azonnal, s többször szúrtak e miatt mint kellett volna, de szerencsére minden éppen időben meglett.

11 megjegyzés:

Flier Judit írta...

Tüneményes, édes baba! Szeretettel gratulálok és sok boldogságot kívánok nektek!

Márta írta...

Gyönyörűség:) Sok boldogságot az egész családnak!

orsolya vanessza kiss írta...

GRATULÁLOK A KISBABÁHOZ!!! :)

Kankalin írta...

Üdv a nagyfiúnak! Gyönyörű, gratulálok! :-)

Rilla írta...

Gratulálok!!!! Csodaszép! :-)

TZ írta...

Én is írok egy gratulálokgyönyörűcukicsodaszépet!
Meg egy sokboldogságottisztaszívembőlt is!

Aledi írta...

Tökéletes, gyönyörű kisbaba! Nagyon sok boldogságot nektek!

Kinga írta...

Gratulálok Mindannyiótoknak.

E.M.A.K. írta...

Gyönyörű, szívből gratulálunk! Valóban, őérte minden megérte! Kívánunk boldogságot és sok szeretetet. Köszönöm, hogy olvashatlak!

BCili írta...

Köszönjük szépen a gratulációkat! Igyekszünk szépen megnőni! :)

kiseri írta...

Naháááát!! sok-sok örömöt és illatos ölelést kívánok nektek, Isten hozta édes kicsi fiad! Milyen jó nektek....:)

(kicsit lemaradtam... bocsánat!)

Érdemes követni minket a Mindennapi.Malajzia Facebook oldalunkon is, ahol naponta friss érdekességeket osztunk meg Malajziáról!

Foglalj szállást magyarul az Agodán! segítve ezzel munkánk.