2013. február 21., csütörtök

Havi víz leolvasás

Amikor ma jött a helyi szolgáltatótól az ember kezében egy kis kütyü - olyan mint Budapesten a parkoló őrökében amivel a büntetéseket nyomtatják - kinyitotta a folyosón az egyik ajtót és szépen elkezdte leolvasni az adatokat. Minden lakásnak saját vízórája van, az üzleteknek szintén, de érdekes, hogy azok a közterületen vannak. Mégse jut eszébe senkinek piszkálni az órát.

Szóval a vizes leolvassa, bepötyögi a gépbe és már nyomtatja is a számlát amit, miután az összes emeletet és órát végigjárta szépen a levélszekrénybe helyez. A számla naprakész, ennél naprakészebb nem is lehetne, pontos, és mert nekünk nem kellett vele "dolgozunk". De ami még érdekes a számlán, hogy az alján csak vonalkód van és ezzel a postán rögtön be tudjuk fizetni, nem kell külön csekk, de még egyszerűbb interneten keresztül a szolgáltató oldalán rendezni a tartozást ... az egész egyben van és egybe is marad.

Tiszta korrekt megoldás. A víz árak meg ... 0,57 RM/m3 ... és ehhez jön hozzá, hogy 20 m3 ig nem kellett itt fizetni, külön öröm.

3 megjegyzés:

Ildiko írta...

a számlát szívesen cserélném!

Ildiko írta...

Jól számolom?
Nálunk majd, hogy húszszorosa az ottani árnak. Az első húsz m3 nekünk bőven elég lenne havonta. Hmm, akkor medencét is ásnék az udvarban.

BCili írta...

na igen az ára is kevés, na meg hogy van egy ingyenes mennyiség. Azt nem tudom, hogy máshol is így van e, de azért ezt a m3 díjat azért ki lehet fizetni, hab a tortán, hogy a medence alap felszereltség.

Érdemes követni minket a Mindennapi.Malajzia Facebook oldalunkon is, ahol naponta friss érdekességeket osztunk meg Malajziáról!

Foglalj szállást magyarul az Agodán! segítve ezzel munkánk.