2013. június 18., kedd

Füst ...Az elmúlt két napban igen erősen szennyezett volt a levegő KL-ben. A napot alig lehetett látni a szürke időtől ami itt felettébb szokatlan és füst szag volt mindenhol mintha ősszel a szomszéd égetné az avart.


Sokszor hallottam már róla, hogy Indonéziában, Sumátrán égetik az őserdőt és a füstje átér egészen ide Malajziáig, sőt mi KLben igencsak messze vagyunk a tengerparttól :( Elképzelhetetlen, de mégis igaz, sőt akár Penangig is elviszi a szél. Sajnos a füst akkora, hogy az egészségügyi határértéket is meghaladja és megemeli az amúgy sem alacsony hőmérséklet az üvegházhatás miatt.


A kormány a füsthelyzetben felkérte a lakosságot, hogy a lehető legkevesebbet tartózkodjon kint és igyon minél több folyadékot.

Megkérdezték Indonéz barátaikat, hogy ugyan már miért égetik fel az őserdőiket, miért jó nekik, hogy a szomszédos országok füstben állnak? Nos az őserdők helyére éppen a Szingapúri és Maláj cégóriások szeretnének további olajpálma erdőket telepíteni, szóval visszaszáll a füst oda aki az okozó.  

Nincsenek megjegyzések:

Érdemes követni minket a Mindennapi.Malajzia Facebook oldalunkon is, ahol naponta friss érdekességeket osztunk meg Malajziáról!

Foglalj szállást magyarul az Agodán! segítve ezzel munkánk.