2013. szeptember 3., kedd

Ősz, iskola kezdés

Szeptember eleje mi másról is szólhatna, minthogy elkezdjük temetni a nyarat és kezdőik az iskola.
Nos valóban, egy négy évszakos országokban ahol régen a nyári betakarítási munka után a földeken már nem volt tennivaló a gyerek mehetett ha tudott iskolába, napjainkban is ehhez a rendszerhez igazodunk. Mikor augusztusban minden az évkezdés előkészítéséről, a füzetekről, táskákról és felszerelések beszerzéséről szól, de itt az örök nyár kicsit más időbeosztásokat ad az élet eme terének is.

egyébként a levelek itt is sárgulnak, aztán lehullanak, majd összeszedik őket, de a fa örökké zöld marad ...
Bár a nemzetközi iskolák itt is követik a "nyáron" nyári szünet, és ősszel iskolakezdés rendszert, a maláj iskolák és például az az "iskola" - ami magán de nem nemzetközi és iskola tulajdonképpen, mert tanulnak bent írni,olvasni és számolni de nevében óvodának hívják - ahova Lili jár egy teljesen másik rendszerben működik. Nálunk január elején kezdőik az iskola és van év közben 3 x kb. 2 hét szünet, a nagy és hosszú szünetünk novembertől január elejéig tart. Az év 3 részre osztott a végén vizsgákkal így most lassan mindenki az év végi vizsgákra és a záró előadásokra készül (mi is, nálunk ez az előadás a hónap végén lesz :) ).  Szóval nálunk ez a nap ugyan olyan hétfő volt mint az előző és a következő. Reggel kelés, reggeli, öltözés, pakolás, indulás... aztán majd november végén és decemberben jönnek a gyerekexpók ahol csili-vili húzós táskákat kínálnak majd a legszuperebb újrafelhasznált papírból készült ceruzákkal együtt...

Más kérdés, hogy az időjárás kicsi ránk hangolódott, kicsit többet esik az eső, délutánonként megjelennek a hatalmas felhők amiből az elmúlt hét minden 2. napján özönvízszerű eső ömlött. Jön hát a hűvös évszak, ami inkább csak nevében lesz hűvös és maximum nekünk itt lakóknak jelent majd egy kis felüdülést, s ezzel együtt kicsit kevesebb légkondi használatot, de ettől még bőven meleg lesz :) . Üdvözlet a soha véget nem érő nyárból!
  

1 megjegyzés:

Ildiko írta...

Nem temetjük azért még mi sem a nyarat, bár az utakon megjelentek az őszt jelentő, iskolás gyerekeket szállító autók tömege.
Az idő szép, napos, kellemes. Olyan nekünk való. Az éjszakai lehűlés kissé erősebb, de még mindig élvezhető.
November tájára bizonyára elegünk lesz majd, akkorra jó lenne a meleg éghajlat :) hmm, repüljünk?

Érdemes követni minket a Mindennapi.Malajzia Facebook oldalunkon is, ahol naponta friss érdekességeket osztunk meg Malajziáról!

Foglalj szállást magyarul az Agodán! segítve ezzel munkánk.