2013. december 10., kedd

Miért éppen Malajzia?

Sokan kérdezik miért éppen Malajzia, hiszen távol van, még többen azt se tudják elsőre merre is van Dél-kelet Ázsián belül, hiszen Thaiföld, vagy Bali sokkal többek úti célja.

Éppen a mai nap, hogy 7 éve először Maláj földre léptünk. Akkor egy hátizsákos körút egyik állomása volt Malajzia, annak fővárosa Kuala Lumpur. Meghatározó volt az a néhány napos látogatás, mely már elsőre sok pozitívumot adott. Kezdve ott, hogy Kambodzsa után végre kulturált helyre érkeztünk.

Malajzia előnye Thaifölddel szemben hogy latin betűket használnak. Az országban már alapból sok náció él együtt (úgy ahogy) ebbe már még egy, azaz mi fehérek (legyen ez a gyűjtő) simán beleférünk. A város nagyon végletes, míg a világ legmagasabb ikertornyaival a Petronas tornyokkal rendelkezik, mellette sokan még a kampung fa házikóiban élnek. Míg a fizetések több ezer-tízezer ringire is rúghatnak, mások pár ringiből tengődnek és tápszer helyett tehtarikkal táplálják kisbabájukat. A különbségeket pedig sorolhatnám, ennek ellenére és mellett szerethető, élhető, lehetőségeket nyújtó.

Nincsenek megjegyzések:

Érdemes követni minket a Mindennapi.Malajzia Facebook oldalunkon is, ahol naponta friss érdekességeket osztunk meg Malajziáról!

Foglalj szállást magyarul az Agodán! segítve ezzel munkánk.