2015. május 26., kedd

Mangó szezon

Mikor régebben Malajziára gondoltam, az örök nyárra, azt képzeltem itt nincsenek gyümölcs szezonok, csak egyszerűen örök nyár, örökké termő fák.
Aztán idővel rá kellett jönni, hogy ez bizony szép álom, s akár néhány gyümölccsel még így is lehet és az év minden napján elérhető, de a kedvencemmel a mangóval bizony nagyon nem így van.

Május közepe van, épp a szezon kezdődik.
Azt állítják a legjobb mangó Indiából érkezik, de jön Tájföldről is és valószínű még máshonnan is, s terem helyben is. Az igazán finom szép napságra kívülről, belül pedig zamatos lédús narancsos színű. Az első évben egyik kiránduéásunkon egy homestayben szálltunk meg, ott a háziaknak mangó fájuk is volt, de a zöld színű termés íze közébe se ér a szezon legjobbjainak.

Néhány hét csak a szezon de azt ki kell használni és annyit  kell enni belőle simán, vagy joghurttal, vagy mangó shakenek vagy mango stick ricenak amennyit csak lehet!

Tavaly aztán, mikor már elértük a csúcs árat, a 10 rm/3 kg, akkor szépen bevásároltam belőle és finom mangó levárt főztem. Míg nekünk ez egy természetes dolog, a befőzés a helyi ismerőseim tágra nyíl szemekkel lestek és követtek.
Mangó lekvárt mindenkinek! Ajándéknak is szuper, hazavinni a mangó igazi ízét.


Nincsenek megjegyzések:

Érdemes követni minket a Mindennapi.Malajzia Facebook oldalunkon is, ahol naponta friss érdekességeket osztunk meg Malajziáról!

Foglalj szállást magyarul az Agodán! segítve ezzel munkánk.