2010. december 9., csütörtök

karácsonyi hangulat a plázákban

Se hó, se hideg, szinte semmilyen általunk megszokott előjele nincs annak, hogy közeleg a karácsony, talán egyet kivéve a naptár dátuma. December van. Aztán, ha elmegyünk vásárolni egy furcsa keverék fogad minket a nagyobb boltokban, a szokásos áruválaszték karácsony girlandokkal és gömbökkel egészült ki, s a hangszóróból már nem csak az általános dalok, hanem egy-egy karácsonyi is meghallható.

A belváros plázái viszont gyönyörűséges ünnepi díszbe öltöztek. Ebből most kettőt említek meg, a két legismertebbet a Suria KLCC-t, az ikertornyok alatt és a Pavaliont.
két hete ilyen volt a központi tér
és a folyósók díszítése

A Suria-ba kb másfél héttel ezelőtt jártunk utoljára, akkor még csak a mostani díszek fele volt kitéve, tegnapelőtt azonban hatalmas karácsonyfák fogadtak minket.
kiegészült a díszítés a fákkal a pici boltok tetején
 A Pavalion nincs messze a Suria-tól, csak a megfelelő utat kell hozzá választani ami természetesen ázsiai szokás szerint sok minden más épületen keresztül vezet. Szóval 5 perces út az amit korábban kerülővel kb 30-40 perc alatt tudtunk megtenni. Lényeg: Suria C szintjén elmenni egészen az Aquariumig, majd ott fel a mozgólépcsőn s íme megérkeztünk a Convention Center előterébe. Szépen kimegyünk az ajtón, lesétálunk az utcára, s ha a szemközti járdát választjuk már le se kell róla térnünk. Kövessük egészen a kb 3 percre lévő gyalogos átkelőig. De ekkor már látjuk magunk előtt a Pavalion-t. Szóval átkelőn át, lépcsőn fel, felüljárón át és már ott is vagyunk a pláza hátsó oldalában.
Pavalion hátulról, oldalról megközelítve
majd a bejárat előtt hatalmas karácsonyi gömbök
gyönyörű fák, hót imitáló murva burkolat, jégcsapos-deres fák
Kitettek magukért itt is. Hó imitáció és rengeteg fa! Na meg télapó szánja rénszarvasokkal és maga a Mikulás is ott ült a gyerekek között.

aki jobban megnézi a télapót is láthatja egy picit, lent, középen
Persze minden fára rátettek egy táblát, hogy vigyázat, áram alatt, hiszen este minden kivilágított!
a legnagyobb fa!
Aki pedig valami apró kiegészítőt szeretne vásárolni a lakásba, magára kaphat még mikulást, hóembert, rénszarvast, vagy vehet angyalkás hajráfot és persze nyuszifüleset is, ami nem éppen karácsonyi, de itt Ázsiában ez is elmegy.

1 megjegyzés:

Ildikó írta...

Ha arra gondolok, hogy havat varázsolnak a fák alá, hogy nem keréken gurul a szánkó, hát az jelent valamit. :)
Itthon, néha akad egy kis hó karácsonykor...
Szépek nagyon a dekorációk. A nyári karácsonyi hangulat pedig nagyon érdekes lehet.

Érdemes követni minket a Mindennapi.Malajzia Facebook oldalunkon is, ahol naponta friss érdekességeket osztunk meg Malajziáról!

Foglalj szállást magyarul az Agodán! segítve ezzel munkánk.