2012. június 25., hétfő

Vízumunk a 22es csapdájában

Amikor először jött szóba az indulás, mintha gyomron vágtak volna, mert bár akartuk az indulást a változás ilyen mértékű megélése nehéz. Főleg, hogy egy gyorsított eljárással kezdtük meg a vízum intézését, amire az úgynevezett MSC státuszú cégeknek lehetősége van. Ez az eljárás 2 hét leforgása alatt kevés papír birtokában kiadja a vízumot. A második ütést akkor kaptuk mikor elutasították a gyorsított vízumot mert a cég állítólag csak 99%ban MSC kompatibilis. Nem értette senki, hogyan is lehet ez. Jött a várakozás mi is legyen tovább, várnak e még ránk akkor is ha a normál vízum hosszú sorát kell kivárni? Három-négy gyötrelmes nap után felszabadultunk, várnak. Nagy levegő és irány a hosszú teendő lista elvégzése, mert a papírok beszerzése egyáltalán nem egyszerű. a kiadott iskolai papírokat és személyi papírjainak érvényesíteni kell a minisztériumban, majd fordíttatni, majd külügy és konzulátus. Sok sok papír, sok sok pecséttel sok sok pénzért. Egyszer elment. Nem volt jó. A Magyar anyagkönyvi kivonaton ugyan angolul is szerepel minden, de a hamisítás elleni háttér és az apró betűk egy másolással olvashatatlanná váltak, így azokat le kellett fordíttatni angolról angolra! (pofátlanság csúcsa) és után külügy, konzulátus és újra postázás. Persze minden idő. Az óvódai helyünk megszűnt, a gyerek itthon, a munkahely éppen csak áll, de ki tudja meddig, s mi se tudjuk mi tévők legyünk, hogyan tovább. 100%-kal nem lehet két tervet bonyolítani egyet itthonra egyet kintre. A cég itthon is kint is vár,  hogy mi lesz és mi reménykedtünk abban, hogy a héten végre kiderül megyünk vagy maradunk. 
Vannak álmok amikhez sok követ kell elgörgetni, de van egy pont ahol el kell engedni. Ma elengedtünk? 
A hagyományos vízum két lépcsőből áll DP10 és DP11 mind a kettő minimum 10 munkanaptól kb 1 hónap határidővel. A DP10es "lépcsőnk" eredményét a hétre ígérték, de nem számítottunk rá, hogy már ma és ez lesz az eredmény. Visszaküldtek a MSC, gyorsított vízumhoz, azzal az indokkal, hogy a cég MSC státuszú. Az utolsó ütés amit már csak rezignáltan, kábán élünk meg. Van élet itthon is tudjuk, hiszen dolgozunk rajta itt is, de mégis ebben a szürke esős időben olyan mintha a világnak a mai nappal vége lenne... a maláj világunknak. 

4 megjegyzés:

orsolya vanessza kiss írta...

ezt én nem értem.. vagy lemaradtam egy kicsit.. hiszen kint voltatok, nem?

és most újra nem sikerült?


vanessza

Rilla írta...

ööö, én sem értem, ha most megállapították, hogy MSC és papír is van róla, hogy az, akkor mehet a gyorsított újra és minden rendben vagy nem?? Ó szegénykéim mit össze vacakolnak nektek ezekkel a vízumokkal !!

BCili írta...

sajnos senki se érti, a cég se, hiszen ezért a státuszért ők nagyon sokat fizettek, pont az előnyei miatt és most nehogy előnyük hátrányuk van csak belőle. Fellebbeztek, de hogy mikorra és milyen válasz lesz nem kiszámítható. Készülünk arra is, ha ez a szál bedől legyenek más lehetőségek is.

Sarruken írta...

Sziasztok, nem láttam emilcímet, úgyhogy ide írok: szerintetek mit érdemes megnézni Malajziából, ha Szingapúron keresztül Indonéziába utazok? Szántam két napot Szingapúrra. Eredetileg egy napot szántam a városra, de felmerült, hogy érdemes lenne átugrani Malajziába, akár Kuala Lumpurra is...
Előre köszi a segítséget!
Emilcímem sarruken kukac hotmail pont com

Érdemes követni minket a Mindennapi.Malajzia Facebook oldalunkon is, ahol naponta friss érdekességeket osztunk meg Malajziáról!

Foglalj szállást magyarul az Agodán! segítve ezzel munkánk.