2013. augusztus 13., kedd

Nőként élni

Felmerül a kérdés, hogy muszlim országba hogyan is él egy európai nő?
A mindennapok semmiben sem különböznek, legalábbis nekünk nem.

A muszlim országban nem öltözöm annyira lengén?
Hát a kínai lányok is simán felvesznek miniszoknyát, miért nem tehetnénk mi is?
Mert az alakunk kerekebb, a lábunk, fenekünk formásabb és van mellünk. Átlátszót, mellvillantóst, minit érdemes kerülni, vagy számoljunk vele hogy megnéznek! Másnak néznek ... és azért ez igen kellemetlen, főleg, hogy az ő megítélésükben az európai nők szex éhesek. Az se mindegy, hogy egyedül mászkálunk vagy velünk van egy férfi, hogy tömeg közlekedünk vagy autózunk. Ha sikerül a ruhatárat jól összeválogatni akkor nem lesz gondunk, és ez egyáltalán nem kell hogy nyaktól bokáig takarjon. Ha minimalizálni akarjuk a ruhánk hosszát akkor térdig érő, vagy kicsivel rövidebb szoknya, ruha, nadrág, póló, blúz, ujjatlan is jöhet és azért ebbe elég sok minden belefér ami csinos!

Ha a fentiek szerint öltözöm nem érzem azt, hogy ha szembe jön egy pár/vagy nő vagy férfi akkor szemükkel végig mérnének. Inkább ránk szoktak mosolyogni, arcunkba néznek. Persze nekünk nőknek van hátul is szemünk érezzük mikor valaki néz minket a távolból, de ezt vagy olyan finoman művelik vagy annyira nem, hogy sose tudom eldönteni. Na az indiai férfiak, főleg ha többen is vannak együtt ... azok buknak az európai nőre és képesek fütyülni is utánuk. Lehetünk akármiben.

Egyébként meg a mi testfelépítésünkkel még a vékony nő is tramplinak érezheti magát a 32es méretű ruhákban csámpázó kínai, a  keskeny vállú indiaiak és az alacsonyabb maláj lányok mellett. Persze az idő általában náluk is meghozza a kilókat, na de akkor is ... Mikor először láttam a boltban a blúzokba vart címkén a méretezést alaposan elgondolkodtam, hogy ez most milyen angol? amerikai? európai? kínai méretezés? aztán ahogy szépen néztem tovább láttam hogy 32,34,36, és néhány 38 as méretű blúz is van... tény, hogy alakjuk kevés, mellük még inkább, de akár férfiból is lehet nőt varázsolni ahogy ezt a thai reklám mutatja ;)

Fürdőruha: ha strandra megyünk simán ránk szólnak ha nem jó a dresszkódunk, még a férfiakra is! A bikinit szinte sose (este már már sötétben láttam már 1-2 lányt) látok a nőkön, inkább egybe részest, tankinit, hosszabb combközépig érő ruhaszerű fürdőruhát választanak. Láttam már tetőtől talpig szinte búvárruhához hasonlító szerelést és sajnos a hétköznapi ruhában is bemennek a vízbe (ezt sokszor tiltják, de van olyan Maláj strand ahol szinte mindenki így van, ergo érdemes elkerülni). Ha olyan helyen nyaralunk ahol sok a maláj akkor én is inkább az zártabb fürdőruhát választom.

A számunkra annyira szokatlan helyi viseleteket szeretem megnézni, az indiai és maláj nőkét, sőt szívesen próbáljuk is ki ha van rá alkalom, és szerencsére alkalom van :)

Nincsenek megjegyzések:

Érdemes követni minket a Mindennapi.Malajzia Facebook oldalunkon is, ahol naponta friss érdekességeket osztunk meg Malajziáról!

Foglalj szállást magyarul az Agodán! segítve ezzel munkánk.