2014. január 9., csütörtök

Látogass meg!

Na nem pont engem, hanem az országot, Malajziát!

A múlt hét végén rendezte a malajziai turisztikai hivatal éves Kuala Lumpuri rendezvényét a Visit Malaysia 2014-et. Rengeteg hasznos és szép kiadványt hoztunk el melyet mindenképpen szeretnék megosztani itt is!

Malajziába látogatni mindig érdemes, ez az ország nagyon gazdag kulturálisan a sok náció együttélése miatt és éppen e miatt rengeteg ünnep és fesztivál tarkítja a naptárat. Nem is csoda hogy úgy aposztrofálják, hogy a Fesztiválok földje.

Aki éppen most januárban látogat el Malajziába, annak érdemes 17én kimenni a legnagyobb indiai ünnepre, a Thaipusamra. Tavaly ott voltunk a Batu Cavenél és sok sok képet készítettünk, melyből egy kis leírással ez a cikk született.

Még a karácsony el se múlt, de már megjelentek a kínai új évi dekorációk, és igen hamarosan nyakunkon a kínai új év! Jönnek a díszek, dobok, oroszlán táncok, a tűzijáték, már januárban elindul a cirkusz aztán majd valamikor februárban egyszer abbahagyják :) itt és itt olvasható róla.

A két nagy ünnep mellett persze még megannyi kisebb-nagyobb rendezvény e hónapban például:
- Sabah-on Golf verseny
- Langkawin Regatta verseny
- Jewellery Fair Kuala Lumpurban
- Greenbuild Asia - Zöldkonferencia - szintén KLben

A legnépszerűbb 50et az oldal külön is gyűjti melyekből indén csemegézünk és remélem minél többre eljutunk :)

Érdemes elkezdeni tervezni az utat!




2 megjegyzés:

Kiki írta...

Tervezem :), előbb utóbb csak lesz belőle valami

BCili írta...

Várunk! :)

Érdemes követni minket a Mindennapi.Malajzia Facebook oldalunkon is, ahol naponta friss érdekességeket osztunk meg Malajziáról!

Foglalj szállást magyarul az Agodán! segítve ezzel munkánk.