2014. október 24., péntek

Magyarok malajziában

Amikor több mint négy éve először érkeztünk ide nem kerestük a magyar társaságot, ne nem azért mert én magam nem lettem volna kíváncsi, csak egyszerűen az akkori élethelyzetünk, a belemerülés az új életbe ezt a vágyat nem hozta felszínre. Attól, hogy mi nem kerestük, mások gyorsan ránk találtak és akkor négy másik blog is működött Malajziából, úgy hogy nagyon egyszerre kezdtünk. Ők megtaláltak anno minket, de azóta mind elhagyták már az országot, ki vissza, ki máshova költözött. S ez így megy azóta is, jönnek mennek emberek, családok.

Akkor még nem létezett magyar csapat, azóta azonban egyre többen és többen vagyunk itt, főleg Kuala Lumpurban és agglomerációjában. Azt kell mondjam, hogy elég jó csapat alakult ki. Vannak találkozók , sörözések, volt nagykövettel találkozó. Tényleg már csak a nagykövetség hiányzik innen, ami bízunk benne valóban újra nyílik 2015 elején!

Szóval aki ide érkezik élni, ne higgye, hogy egyedül van magyar :) de ne várja azt se, hogy attól, hogy ő is meg mi is meg mások is magyarok akkor most mi egyből jó barátok leszünk. Mindenkinek megvan viszont a lehetősége, építheti a kapcsolatait. A merítés kicsi, ne csak azért legyük jóban mert egy nyelvet beszélünk, de ki tudja lehet hogy jó barátra, ivócimborára vagy férjre lelsz itt a magyarok között, magyarul, Malajziában. 

Nincsenek megjegyzések:

Érdemes követni minket a Mindennapi.Malajzia Facebook oldalunkon is, ahol naponta friss érdekességeket osztunk meg Malajziáról!

Foglalj szállást magyarul az Agodán! segítve ezzel munkánk.