2014. október 25., szombat

TTDI park - Taman Lembah Kiara

Bemutatok egy újabb parkot, a legnevezetesebb Lake Gardens után ez a park jóval kisebb, de benne van mind ami egy kis kikapcsolódáshoz kell. Régi nevén TTDI park, most már a térkép szerint Taman Lembah Kiara.

A tó! Hatalmas halakkal, teknősökkel, néha kacsákkal. Lehet őket szabadon etetni, vinni a régi kenyeret. 


Van egy kisebb játszótér ahol hétvégenként görkörcsolyás oktatást szoktak tartani gyerekeknek.

A kis, alig bokáig érő patakban nyugodtan játszhatnak a kisebbek, lehet apró halakat fogni.

A sportolni vágyók futhatnak körbe a kimért pályán lent, vagy akár mehetnek a fenti domboldalba. De nem hiányzik az utcai gym sem. 

Piknikhez vannak kiépített helyek, de azért vigyázzunk, ebben a parkban sok a majom, az étel ráadásul még inkább odavonja őket. Legyünk óvatosak. Ha felénk jönnek álljunk fel, legyünk minél magasabbak, mint "Az istenek a fejükre estek" című filmben, csak az ételt szeretnék megszerezni. Ha gyerek kezében van az, vegyük el tőle, felnőttet nem mernek megtámadni de az alacsony gyerek kezében étellel már könnyű célpont nekik. Majommal 100% hogy fogunk itt találkozni!

A park parkoló részében találunk mosdót, mellékhelységet, nem sokat, és nem is a legjobb állapotút de ha szükséges tudjuk használni. Szúnyog ellen érdemes védekezni, mert a felső dombos rész, kellemes árnyékában bőven van belőlük.  

Nincsenek megjegyzések:

Érdemes követni minket a Mindennapi.Malajzia Facebook oldalunkon is, ahol naponta friss érdekességeket osztunk meg Malajziáról!

Foglalj szállást magyarul az Agodán! segítve ezzel munkánk.