2014. szeptember 21., vasárnap

Park - Lake gardens - Taman Tasik Perdana



Hétvégére vagy ha van egy kis időnk hétköznap is szabaduljunk ki a lakásból, irodából és vegyük célba a városi parkokat.



A Lake Gardens az egyik legközpontibb és legnagyobb park KL-ben, mely közvetlenül gyalogosan elérhető a KL Sentral állomás mellől gyalogosan (a térképen egy vékonyka volna vezet át a Jalan Damansara úton ez egy létező gyalogos alagút), vagy a Madár és Orchidea parkokból.  Maláj nevén Taman (Park) Tasik (tó) Perdana (központi/első).


Maga a park szépen karbantartott, széles gyalogos és futó járdák vannak kialakítva, így nem zavarják egymást az emberek. Hatalmas tó köré épül, melyen állítólag csónakázni is lehet, és állítólag bringát is lehet bérelni bent, ezeket sajnos mi nem találtuk meg. Szerencsére azonban vittük sajátjainkat amivel szépen körbe gurultuk a dimbes-dombos tájat jó minőségű úton. A tavon aprócska hidak ívelnek át, lenyűgöző látványt mutatva. Ideális helyszín piknikhez, sportoláshoz vagy fotózáshoz, kikapcsolódáshoz.


A parkban egy cseppnyi őzpark is megbújik, és láthatjuk az egyik hely kisállatot a Kancil-t.

Tudjunk róla mit szabad a parkban és mit nem.

A gyerekeket hatalmas játszótér várja a park szélein, ez a nagyobbik.

Mi még biztosan ellátogatunk ide párszor. Ingyenes parkolási lehetőség van a park mellett, vagy akár a Madár parkot ezen parkon keresztül megközelítve egyszerre több látványosságot kipipálhatunk a listánkról. Vizet, ételt vigyünk magunkkal, árusok csak alkalomszerűen jönnek mennek.

***


Érdemes követni minket Mindennapi Malajzia Facebook oldalunkon is, ahol naponta friss érdekességeket osztunk meg Malajziáról!

Nincsenek megjegyzések:

Érdemes követni minket a Mindennapi.Malajzia Facebook oldalunkon is, ahol naponta friss érdekességeket osztunk meg Malajziáról!

Foglalj szállást magyarul az Agodán! segítve ezzel munkánk.