2010. június 27., vasárnap

Mennyivel megy a busz?

Tömegközlekedéssel járunk, ami a buszokra 1-4 RM (maláj ringi, 1 RM=kb 70 Ft de sokáig csak 55 volt, és nem azért mert a malájoknak mostmár jobban megy ...) attól függően hány körzeten mész keresztül. Eddig sikerült max 2,5 et fizetnünk, de ezért mentünk vagy 40 percet. (újdonság ismét 1, 2, 3, 4 és hasonló számokról beszélni kerekítés nélkül, és hogy még a Fillérnek is van megfelelője nagy élmény!)

Éppen busszal utaztunk amikor feltünt de jó milyen gyorsan hazaérünk.
Én: jó gyors ez a busz. 
K: Igen
Én: mennyivel megy?
K: Megnézem (rá látott a műszerfalra)! ÖÖÖÖ, nullával :)
Én: az jó :)

A buszokra egyébként első ajtónál van felszállás, a többin le. A buszon így mindenki fizet, de azt hiszem ha a néhány megállóra kb 70 Ftot kellene kifizetni otthon is senki se bliccelne.
A buszok egyébként hűtöttek, klimatizáltak, ennek okán nem is állítják le a motort akkor se ha éppen 15 vagy 20 percet várnak  végállomáson (Budapest Vár effektus). Ami viszont meglehetősen furcsa a buszos közlekedésben, hogy a megállók nincsenek mindig egyértelműen jelölve. Ahol mi szoktunk leszállni ott például csak egy fa áll, de itt ez is egy megálló a kiépített pados fülkésekkel együtt. Inteni a sofőrnek viszont feltéten szükséges a megállóban, különben ha nincs éppen leszállója nem fog megállni és megkérdezni vele akarsz e menni. 

Szóval mennyivel is megy a busz? 1-2 ringi és néhány km/h-val :)

4 megjegyzés:

Karina írta...

Hát én is megérkeztem! Nagyon örülök ennek a blogodnak is :)
A buszokról az jutott eszembe, hogy Costa Ricában, ahová és félig származom, akkor indulnak el a buszok a végállomásról, amikor elfogynak az ülőhelyek, megtelik a busz. Konkrét menetrend nem iden számít, az a fontos, hogy az utasnak jó legyen. Ezért aztán, az út mellett állók simán le is inthetik a buszokat, a gyors járatokon kívül a többi meg is áll nekik bárhol, ami a gyakran szakadó trópusi esőben, valljuk be, nagyon emberi cselekedet.

Karina írta...

Nálatok most esős vagy száraz az idő? Nagyon csini a holgyemény új ruhája! :)

Jandó írta...

Örülök az új blognak, és hogy így duplán hallok rólatok. :)Az ottani jegyárakról itt is példát vehetnének.

BCili írta...

Karina: Itt most száraz évszak van, száraz párás :) de nem jelenti azt hogy nincs kb kétnaponta eső is.

A buszok itt menetrend szerint mennek, de nincs busztérkép hogy merre, de erről majd írok még.

Kínában volt ilyen járat hogy akkor indult amikor az ülőhelyek elfogytak, nem is volt ezzel baj, mert kb 1,5 órát ment a busz városon belül, Pekingben!

Jandó: köszi!

Érdemes követni minket a Mindennapi.Malajzia Facebook oldalunkon is, ahol naponta friss érdekességeket osztunk meg Malajziáról!

Foglalj szállást magyarul az Agodán! segítve ezzel munkánk.