2010. szeptember 29., szerda

beköszöntött az ősz

Igen, elért minket is az őszi időjárás, az esős. Pánikra azért nincs ok meleg van még mindig, de naponta legalább egyszer 1-2 órát esik az eső. 

Ha esik akkor pedig nagyon esik, mintha dézsából öntenék jön egyszerre felülről és alulról is. Volt már reggel, éjjel, este, de leginkább a délutáni eső a jellemző, utána pedig kellemes 26 fokos hűvös van. Már már egy hosszú nadrág is elkél ránk. A légkondit ami éjszakára volt éjfél és hajnal 3 közé programozva tegnap lekapcsoltuk. Fáztunk éjjel a 24 fokos lakásban. 

Tudom hihetetlen, de mégis. Hozzá vagyunk szokva a nagyon meleg 33-34 fokos magas páratartalmú levegőhöz és az hogy most hajnalban csak 24 fok van és a lakásban is csak 26 már olyan mértékű hűlésnek számít ami kikapcsoltatja velünk a légkondit és a mennyezeti ventilátort is csak a felmosás gyorsabb száradása érdekében használjuk.

De aki errefelé tart azért ne hozzon meleg ruhát csizmát meg főleg ne! Szeretni fogja az időt, az eső idejére pedig beiktathat majd egy kis sziesztát.

Az eső elöl bemenekülni valahova egyébként jó ötlet, csak ne már vizesen tegyük. Mert míg az eső meleg és a vizes ruhában nem fogunk megfázni kint se, egy légkondicionált helységben pl pláza tuti. Bőrcipőt sem érdemes viselni mert a hirtelen leszakadó égből nem tócsák hanem folyók és patakok és mindent elöntő víz keletkezik és kihasználásra kerülnek az út menti mély árkok. Legjobb viselet még mindig a flip-flop na meg a crocs és legyen nálunk esernyő is, még akkor is ha aznap már esett :)

4 megjegyzés:

Aledi írta...

Hm..., hát tudja a csuda, nem biztos, hogy megszeretném.

Kriza írta...

eszembe jutott, mennyire tudtunk fázni annak idején Ausztráliában telente a párommal, holott nem nagyon volt hidegebb, mint mostanában itthon, amikor max egy pulóvert veszünk fel :-)

az ember elkényelmesedik :-)

jó a blogod, érdekes olvasni az életetekről, köszi a betekintést!

Kriszta

orsolya vanessza kiss írta...

Eső.. Eső.. Eső... én szeretem :))

Mondjuk ilyen mennyisében és időtartamban még nem találkoztam vele.. nem tudom, hogy megváltozna-e a véleményem :)

BCili írta...

Aledi: tuti! :)

Kriza: jaj ne is mond, reggel Lili a fürdőszobába bejövő hűvös levegőre (kb 24-25 fok lehetett) azt mondta csukjam be az ablakot mert hideg. Előre félek mi lesz ha hazamegyünk, ahol van ám mínusz is.

Vanessza: nem, nem változtna a véleményed, megmaradna a szeretet az eső iránt sőt, nagyon tudnád várni is!

Érdemes követni minket a Mindennapi.Malajzia Facebook oldalunkon is, ahol naponta friss érdekességeket osztunk meg Malajziáról!

Foglalj szállást magyarul az Agodán! segítve ezzel munkánk.