2013. április 12., péntek

Az esős évszak visszatért

Nos újra itt az esős évszak, s a tegnap alaposan meg is mutatta magát.

Jó pár napja furcsán borús az ég, olyan erősen szürke, vastag felhős, melyen a nap sugarai alig érnek át, esténként pedig ömleni kezd az eső. Tudni kell, hogy az alap eső is elég kiadós, de a tegnapi megértette velem, hogy az az néhány lépcső -ami nekem babakocsival járva kellemetlen- miért is van ott minden épület előtt, miért kell a metró lejártot a felszín fölé építeni 3-4 lépcsőnyire. Nos azért mert a víz alkalomadtán addig is érhet és ez segít megakadályozni, hogy az további rombolást végezzen az épületen belül, vagy éppen csorogjon lefelé az állomásokra.


A vihar kellemes részét néztük csak, hogy a levegő lehűlt kb 24 fokra kint, és bent is az alapos átszellőztetésnek köszönhetően eddig soha sem mért (légkondi nélkül legalábbis) 25 fok volt csak!
Mondanom se kell, a villámok több órán keresztül csapkodtak körbe körbe, úgy tűnt, hogy csak körülöttünk. Aztán ma ránéztünk a netre és kiderült egész KL-ben tombolt a vihar, fákat döntött ki és utcákat öntött el. Ez lenne KL a víz alatt.



Nincsenek megjegyzések:

Érdemes követni minket a Mindennapi.Malajzia Facebook oldalunkon is, ahol naponta friss érdekességeket osztunk meg Malajziáról!

Foglalj szállást magyarul az Agodán! segítve ezzel munkánk.