2013. április 4., csütörtök

Maláj húsvét vagy inkább húsvét Malajziában

Nos meg kell mondjam, hogy a húsvét nincs ünnepelve Malajziában. Hm, csoda egy muszlim országban? 
Húsvét hétfője így munkával és ovival telt, de előtte a vasárnapot és a reggelt kihasználtuk a hagyományok ápolására. 

Lett sonka, angol, füstölt, finom a TESCOból. Találtunk még jó két hónapja az Isetan-ban tormát aminek akkor úgy megörültünk, hogy gyorsan megvettük. Húsvéti kalácsot sütöttem, finomat, meg kenyeret is. Aztán vettem két kis csokicsibét egyenesen Angliából érkezett. Az ára ... hát 5 RM/db, nem szabad átszámolni! Csokitojás, csokinyúl, kindertojás (az aminek játék van a belsejében) nincs, így nem is kellett visszafogni a gyerekek édesség fogyasztását. A sütik elmaradtak, egyszerűen elfelejtettem. Azt viszont meg kell mondjam, hogy a hagyományos magyar ételek így is iszonyatosan megterheltek. 

Az ünnepre hangolódás meglehetősen nehéz miközben ezerrel dúl a nyár, nincs barka amire a tojásokat tehetném, nem készül senki arra hogy ismerősök jönnek majd locsolni, és mennek a fiúk vendégségbe ... eltelt, kipipálva inkább így jellemezném. 

Hétfőn este eszembe jutott, hogy répatorta muffint szerettem volna sütni erre az ünnepre és ehhez minden alapanyag a hűtőben vár a színben vele harmonizáló kis kapszlikkal és a díszítéshez használandó narancs és zöld fondanttal, hát ez van, ma szerdán el is készült :)


Nincsenek megjegyzések:

Érdemes követni minket a Mindennapi.Malajzia Facebook oldalunkon is, ahol naponta friss érdekességeket osztunk meg Malajziáról!

Foglalj szállást magyarul az Agodán! segítve ezzel munkánk.