2010. július 29., csütörtök

csomagolás technika

azaz papír VAGY zacskó VAGY porisztiroltálca ÉS befőttes gumi VAGY zsineg. Néha mind közrejátszik, de most lássuk a zacskó és zsineg összeállítást.

A forgalamasabb "ABC"-kben csütörökön és szombaton nem adnak zacskót a csomagoláshoz, ez OK. Ugyan itt többféle nagyon környezetbarát textiltáskát vehet, ami arra enged következtetni, hogy nagyon tudatosan vásárolnak errefelé.

A tudatosság hite azonban hamar átvált prakitkussággá, látván az alábbi csomagolás technikát.

Íme egy zacskó leves, takeaway, azaz elhozva.

Mi is kell hozzá?
- Egy zacskó , ebből rengeteg van minden ételárusnál és persze egymás mellett sorakoznak a különböző méretek is,
- Egy zsineg, amit "szabad" idejükben szépen felvágnak és összekötik, hogy alkalmas pillanatban a zacskó szájára hurkolják
- Belevaló. Itt éppen leves, de lehet ez akár ital is szívószállal. Ja már feltalálták a poharat? Valóban, de ezt bárhova fel lehet akasztani, vagy le lehet tenni és max annyira borulékony mint egy pohár, s ha nincs megtöltve kisebb helyet vesz igénybe.

Természetesen a zacskóslevest további zacskóba kell belenni amibe belekerül még a zacskózott tészta, és a csípős szósz is.
Tiszta Ázsia :), de az a jó, hogy ha elviszed az ételt még mindig tudhatod, hogy a zacskó tiszta volt és otthon szépen tiszta tányérből, tiszta evőeszközzel jót ehetsz belőle.

Az ételt egyébként mindig ott helyben előtted készítik el (mármint főzik ki a tésztát és a húsgombócot) és csomagolják, így akár utazhatsz is vele egy kicsit még mindig éppen olyan meleg marad az étel hogy azonnal eheted.

Jó étvágyat!

5 megjegyzés:

Aledi írta...

Háát... nekem azért picit fura a leves zacskóban :)

Borsheka írta...

Nem éppen megszokott látvány : )) Viszont ez a zacskós leves biztosan finomabb, mint az általunk ismert egyenízű tasakos gulyás : )

BCili írta...

Aledi: tudom hogy fura, sőt nyugodtan mondható bizarnak is, nekem is az volt elsőre :)

Borsheka: az íze nagyon jó! Képzelj el egy nagyon gyenge marhahús levest, ami mellé menta levelet tesznek, friss újhagymát szeletelnek bele és marhahús golyókat főznek bele tésztával. Gazdag, tartalmas egytálétel, semmi egyeníz, semmi tasakkosság!

Ildikó írta...

Nekem egyáltalán nem bizarr. nagyon is praktikus. Én is így szoktam szállítani az ebédemet. Kicsi, lapos a táskám, doboz nem férne benne, külön tasit nem szeretek vinni. Az ötlet nem Ázsiából származik! Régebben árultak zacskóban, 1 adagnyi félkész leveseket. A sűrűje volt benne és szaporítani kellett csak.
A jó minőségű zacskó elbírja. Azom meg van :)

Fércművek írta...

Leves bárhogy jöhet. :))

Érdemes követni minket a Mindennapi.Malajzia Facebook oldalunkon is, ahol naponta friss érdekességeket osztunk meg Malajziáról!

Foglalj szállást magyarul az Agodán! segítve ezzel munkánk.