2010. július 7., szerda

Petronas tornyok

Ki ne látta volna a Briliáns csapda című filmeSean Connery és Catherine Zeta-Jones szereplésével?! Éppen a Petronas tornyokban játszódott a lényeg jó 10 éve!

A két világhírű torony alatt hatalmas bevásárlóközpont található 4 emeleten + alagsorban. Van itt minden, ami egy ilyen hatalmas és frekventált helyen elhelyezkedő plázába illik, még Herendi porcelán is!



Ide bárki bármikor betérhet egy kicsit hűsölni, nézelődni, vásárolni. De természetesen mindenki a tornyokba szeretne feljutni. Lehet, s a belépés ingyenes! Egyetlen kritérium van, korán kell kellni. Ha a nyaralás egyik napján sikerül reggel úgy felkellni, hogy a 7re már a tornyok alatt mélyen -3. emeleten elhelyezkedő látogató központ elé menni akkor nyert az ügy. Ekkor már biztos hogy néhányan lesznek előttünk, de nagyon előkelő helyet kapunk, kb 30-40 ként is jó feljutni.
Reggel 8 kor megkezdik a sorszám és csoportba osztást. Nem kell egész nap ott állnod és várnod, a felajánlott időpontok közül kiválaszthatod mikorra szeretnél visszajönni. Ha tényleg korán kelltél akkor nem is érdemes elmenned, mert rögtön bemehetsz az interaktív területre ahol sok érdekes dolgot tudhatsz meg a tornyokról. Példaként néhány: mekkora a torony hozzád képest (lézerrel mérve),

mekkor a kilengése (székbe ülsz ami sínen mozog fel alá)
hogyan néz ki egy szint, amitől ilyen szép külsőt kap az épület




Ha a Te csapatodra kerül a sor még egy kisfilmet is bemutatnak az építkezés mozzanatairól és már irány is a híd. A lift kb 1 emelet/1 msp sebességgel felröpít, 
s itt megvártunk az előző csapat távozását.

Az épület közelről is nagyon szép

Lehetett fotózni, bámészkodni, kérdezősködni a fenn töltött kb 20 percben, aztán irány le. A tériszony ezen a magasságon eltűnik és csak körbe körbe lesünk. Látható alattunk a hatalmas park, bal oldalán egy medence ahol a gyerekek játszhatnak a vízben és a fák alatt a játszótér, kishíd, tó és rengeteg növény, hogy pihenni is lehessen a belváros szívében és egy művelődési, kongresszusi központ.
Belvárosi látkép felhőkarcolókkal.
A másik oldal, mi pedig valahol ott a távolban lakunk
Kellemes program. A szépséges pedig az egészben, hogy ha távolról is de a mi ablakunkból is láthatóak a tornyok :) Mellette a másik a TV torony.

Ugye gyönyörű?



2 megjegyzés:

Aledi írta...

Különleges élmény lehetett. Emlékszem a filmre is :)

Szilvi írta...

A filmet mi is nagyon szerettük, biztosan nagy élmény lehetett élőben is látni.Nagyon más világba csöppentetek hallod, mindenről írjál
hiszen a világ másik végén vagytok.Keveseknek adatik meg az ilyen!!Várom!

Érdemes követni minket a Mindennapi.Malajzia Facebook oldalunkon is, ahol naponta friss érdekességeket osztunk meg Malajziáról!

Foglalj szállást magyarul az Agodán! segítve ezzel munkánk.