2010. július 16., péntek

fehér

Meghökkentő, hogy hőségben, mert az van, hogyan képesek hosszú újjú és hosszú szárú nardágban közlekedni a helyiek. A muszlimon még fejkendőt is hordanak, de ez vallási kérdés, érthető. Természetesen az öltözék kötelező kiegészítője az ernyő, napsütésben a nap ellen, esőben az eső ellen.
Megdöbbentő, hogy a reklámok és óriásplakátok nagy százaléka fehérítő krémekről szól, melyekkel barna esetleg pigment foltos bőrből gyorsan szép világos, fehéret varázsolhatunk. Faktorszámuk 50+, azaz biztosan védenek a naptól, dehogy fehérítenek is az kétséges. A legnagyobb gyártóknak szerepel fehérítő krémük a polcokon és ezek szépen fogynak is. Választhatunk a LANCOME, a Shiseido, a Clarins, az Estee Lauder, a Garnier, a Nivea és még sok csak kifejezetten erre szakosodott gyártó termékei közül. A reklámokban fehér bőrű európai arc vagy nagyon világos bőrű ázsiai lányok mosolyognak ránk. Fenti képen aki nem ismerné fel a népszerű mesehőst annak elárulom, ő hófehérke, amitől ilyen szép fehér az pedig ez a krém itt lent. Ez a kedvencem, mert papagája is van :)
Hogyan függ az előző két dolog össze? A fehér az ideális szín. Ez Európában természeres, de Dél és Kelet és Dél-Kelet Ázsiában a nők és sokszor a férfiak nagy része erre törekszik, s ezért sokat is tesznek.

Két mosolyogtató történet a bőrszínről:
A foci VB-n például Jeff az ételárus nem szurkolt az egyik meccsen a Dél-Ameriaknak, mert az ő bőrük sötét. Jaja, valóban, de ha valaki látná Jeff-et rájönne, Jeff is elégé, kb ugyan annyira sötét bőrű.

A másik alkalommal a kínai férfi ismerős felhúzta az inge újját és megmutatta karját!
-Nézd fehér! Olyan fehér mint a tied, én is fehér vagyok!- mondta.
(Haha)

Ez a fehérre való törekvés meglepő mikor mi, nyaralásból visszatérve szép aranybarnán szeretünk flangálini valami szép fehér ruhában, hogy még jobban mutassunk benne. De ha belegondolunk, hogy nyárra való készülésnél már olyan krémket is vásárolhatunk, ami eleve színezett, nem is olyan furcsa a színkérdés. Itt azonban éppen fordítva van minden.
 

5 megjegyzés:

Aledi írta...

Mi is lenne a szépségiparral, ha az emberek elégedettek lennének azzal, amit a természet adott :)
Ennél sokkal szörnyűbbet láttam: Japánban egyik legnépszerűbb plasztikai műtét a mandulavágású szem europaivá való alakítása.
Nem mondom, hogy nem szeretnék szép lenni, de magam részéről megállok a sima arckrémnél :)

Kata írta...

A fehér bőr tényleg nagyon fontos a kínai kultúrában.
Az én kínai igazgatóm is kikerekedett szemmel nézett, hogy milyen barna vagyok a nyaralás után. :o)) Ja és mesélte, hogy Kínában pl nagyon sok városban egyáltalán nincs szolárium. :o)

BCili írta...

Aledi: á, sose leszünk elégedettek :) mondom én és mondod Te a blogodon?! A szem kérdést én is láttam de csak filmen, viszont az első amit egy kislány meglátott a lányomon, hogy neki más a szeme, nem fekete! De kínában a férjemnek büszke kellett lennie, hogy zöld szemű felesége van. Hehe ez nálunk természetes, hogy több szín van, de náluk kuriózum!

Kata: ugye, hogy fontos! Jaj nagyon megnéztem volna az arcát az igazgatónak! Szerintem itt sincs szolárium. Szauna viszont van és láttam is bekapcsolva, de minek? hiszen eleve meleg van!

Karina írta...

Ez irtó érdekes volt! Nem is gondoltam volna...

BCili írta...

Karina: örülök, hogy érdekes lett :)

Érdemes követni minket a Mindennapi.Malajzia Facebook oldalunkon is, ahol naponta friss érdekességeket osztunk meg Malajziáról!

Foglalj szállást magyarul az Agodán! segítve ezzel munkánk.