2010. november 9., kedd

Genting highlands

Egy nagyon meleg nyári (ööö, itt mindig nyár van, de ez igazán nyári, júliusi volt) napon, szomszédunk azt kérdezte tőlünk, miért nem megyünk fel a Genting highlands-re?
Hm, hát mert nem is hallottunk még róla.
Aki Malajziába jön, ellátogat egyszer KL-ba, aztán vagy tetszik neki vagy nem, vagy tovább indul országfelfedezésre vagy nem. Az útikönyvek 3-5 napba belesűrítenek mindent amit szerintük érdemes megnézni, de hol marad akkor a színfalak mögé látás és a mersz kipróbálni a helyi ételeket egy talpon állóban? 3 nap éppen arra elég, hogy jól boldoguljunk egy új városban, s ekkor jövünk rá, hogy az előző napokban mikor vertek át. Szóval útikönyvben benne szerepel ugyan, de turista alig látogatja ezt a helyiek között igencsak felkapott helyet, ami KL-től mintegy 60 kilométerre található meseszép helyen a felhők között. (Hm, aki motorral van erre annak ez az út igazi kanyar-paradicsom)

A hely szépsége, hogy hűvös van! Ez tegnap éppen annyira nem volt nagy szám, mert a lakás hőmérséklete is alaposan (27 fok) lejjebb hűlt az elmúlt néhány napban, s hosszú nadrágban sem dől rólunk a víz, ha simán sétálunk egyet az utcán. De 3 napos hétvége volt, s szerettük volna minden napját jól kihasználni irány tehát a hegy!
 A busz találó képpel illusztrálja is mi az ami itt nagy szám, KL 33, Genting 20 fok. Szuper, azt hiszem jó hogy elhoztam a kardigánomat. Hosszú nadrágot, zárt cipőt és zoknit is húztam. K persze rövid ujjú ingben flangált :) Na de a helyiek ... jót lehet mulatni a 20 fokban, ami ugye azért annyira még nem hideg, hogy kesztűt húznak, na meg kötött sapkát! S azt hiszem már azt is tudom, hol hordják a tollkabátokat amiket a bvkban lehet kapni.

Genting egy nagy játszótér, kaland és vidámpark és kaszinó egyben ami több napos szórakozást nyúlt a 76 centis legkisebbektől a legnagyobbakig. Vigyázat, itt a legkisebbek, azaz a 76 centisek bőven idősebbek mint nálunk, és a legnagyobbak is jó ha vigyáznak mert néhány játékon súly (max 75 kiló) és magassági korlátozás (204) is van. Azért az átlag mindenre fel tud ülni és az 1,5-2 éves gyerekeknek is van családi körhinta, ami nem csak a kicsik számára élvezetes.

Mivel a hegyen hatalmas komplexumot építettek a szórakozás és kikapcsolódás kedvéért, van lehetőség megszállni és másnap folytatni a felfedezést, mondjuk a snowworld-ben :)
(vagy feltölteni a fényképezőgép elemeit, mert lemerültek mielőtt kellett volna :( , de ez még csak csak, ám, hogy a skyway se működjön éppen ezen idő alatt, ej, szóval menni kell még egyszer :) )

Infó az út a 1 Utamától busszal az alsó táborba kb 1 óra, 4,6 RM innen busszal a központba 20 perc, 5RM skyway-jel majd kipróbáljuk, de nyitás nov 23-án.

4 megjegyzés:

hekka írta...

Csoda egy helyen jártatok! (Bár nekem a hétköznapjaitok is csodaszámba mennek... :) )

BCili írta...

Mici, hát valóban, de vedd úgy, hogy akkor Te a felhők felett vagy, és ott mindig süt a nap és boldogság van! :)

hekka: nehéz eldönteni, hogy melyik hétköznap az ami csoda, hiszen mind más mint Mo-n, de lassan megszokássá válik.

Kiki írta...

Hmm, szívesen megnézném ezt is.
No, majd legközelebb. :)

BCili írta...

Hááát, ha lesz rá alkalom érdemes. Tetszene, mert fini hűvös van.

Érdemes követni minket a Mindennapi.Malajzia Facebook oldalunkon is, ahol naponta friss érdekességeket osztunk meg Malajziáról!

Foglalj szállást magyarul az Agodán! segítve ezzel munkánk.