2010. november 6., szombat

ünnepi kiegészítés

Fényekkel és mécsesekkel fejeztem be az előző bejegyzést, ezzel is folytatnám, csak magyarul. Azaz magyarul Malajziában, ha már itt vagyunk és november eleje volt, magyarul próbáltunk megemlékezni elhunyt szeretteinkre.

Az, hogy a  malajziai lakosság nem egységes, azaz vannak a malájok, a kínaiak, az indiaiak, az indonézek (, néhány magyar) és a ... sorolhatnám még hány fajta nemzet (bár egy nemzetnek akarják ezt az egészet alakítani) az már tudott. Az ünnepek is annyi fajták ahány fajták az emberek, s ezeket az ünnepeket mind munkaszüneti napppal ünneplik. Van belőle bőven, a hét elején, közepén, végén mindenhol, de hozzá kiadott plusz napok nincsenek mint nálunk. Azaz, pl. ha keddre esik az ünnep attól hétfőn még meló van. De valakinek aznap is munka van. A bevásárló központok nyitva vannak, s a boltok is. Egyedül a kínai új év olyan nagy és van annyira hatással a gazdaságra, hogy nem nyit ki pl a Giant csak fél napra! El tudja ezt valaki képzelni? Mi elsőre jó szokás szerint ünnep előtt bevásároltunk, aztán szóltak, hogy, á nem kell strapálni magunkat, úgy is nyitva lesz minden. Igazuk volt.
a kép kis csalás, mert 4 éve készült, de lesz ám friss 2010es is majd!
Szóval aki karácsony táján érkezik ne aggódjon, tuti nyitva lesz bolt ahol vásárolni tud. S ha már karácsony, megkezdődött a karácsonyi díszbe öltöztetése a boltoknak és a bvk-nak. Fantasztikusak! Lesz itt karácsony hangulat én tudom, zenével, fenyő imitációval, ajándék dobozokkal és minden egyéb szükségessel, csak éppen a hideg marad el. De nem nekünk, mert karácsonyra mi is otthon leszünk!

2 megjegyzés:

hekka írta...

És addig már csak párat kell aludni! :)))

BCili írta...

A pár annál kicsit több, de azért én is várom már, meg nem is. Megint egy csomó változás lesz, de a karácsony jó lesz, az csak jó lehet!

Érdemes követni minket a Mindennapi.Malajzia Facebook oldalunkon is, ahol naponta friss érdekességeket osztunk meg Malajziáról!

Foglalj szállást magyarul az Agodán! segítve ezzel munkánk.