2010. július 21., szerda

eső

Éppen a száraz évszakban vagyunk, de ez nem jelenti azt, hogy nem esik az eső. Két naponta biztos akad egy kiadós égszakadás.

Megjelennek először a hatalmas felhők, nagyon sötétkékek, innen lehet már tudni, hogy ebből cseppet sem lesz vicc. A mozgásuk ráadásul nagyon gyors. Hét elemetet lemenni lifttel ugye nem egy hosszú idő, két hete ennyi idő kellett ahhoz hogy a fent még pont jónak itélt időből leérve már az esőt lássunk. Elképesztő sebességgel jönnek és mennek.
Ami viszont egyedülálló ebben a térségben, hogy az esők villámmal és mennydörgéssel érkeznek, szinte 100%ban! Ha belegondolunk hogy hányszor láttunk otthon villámos, mennydörgős esőt, és hányszor a csak megnyitják a csapot típusút akkor az utóbbi győz. De itt! Aki szereti a viharokat, a villámokat annak ez a paradicsom. Az ablakból szoktuk lesni, hogy villámlik majd dörög, majd ismét és ismét. Tegnap kb percenként csapott be fél órán keresztül, meg is örökítettem egy kis videóban az egyiket, ahogy a közelünkbe csapott le.

Persze eső is jön mellé rendesen. A forgalom nem áll le, csak a motorosok ritkulnak, tűnnek el a hidak, felüljárók alatt, vagy a megállókba leparkolnak és ott állnak egymás mellett a sofőrök a fedett váró alatt :)
A meleg miatt az eső után 1-2 órával már száraz lábon végigmehetünk az úton. Lehűlés általában nagyon kis mértékű, helyette viszont van pára!

3 megjegyzés:

krisz írta...

Huu,nem hangzik valami jol.Most biztosan nem cserelnek Veletek!Majd a telen...mikor nalunk minusz 40 ek lesznek.

BCili írta...

Ó, bevallom ennyire mint most, még sose szerettem, vágytam az esőt :) A mínuszt viszont nem bírom semennyire.

藤 / Merry írta...

Döbbenetes, mennyire gyorsan változik az idő ott. Nagyon szép a videón!:)

Érdemes követni minket a Mindennapi.Malajzia Facebook oldalunkon is, ahol naponta friss érdekességeket osztunk meg Malajziáról!

Foglalj szállást magyarul az Agodán! segítve ezzel munkánk.