2010. július 3., szombat

Madárpark


Ha valahol a egy kedves helyen jársz ami nagyon tetszik, az indulás pillanatában nem merengsz el, hogy vajon visszajutsz e még újra ide? 

Az első héten egy remek helyre látogattunk el, 4 év után ismét a Madár parkba de mostmár hármasban. Ez a világ legnagyobb fedett madár parkja. 

A központból (Pasar seni állomástól) könnyen akár gyalog is 20 perc alatt megközelíthető a park ami egy dobon van de nem magas, de persze taxival is lehet jönni, aki nem szeret sétálni.

Nagy élmény, hogy a legtöbb madár szabadon garázdálkodik a hatalmas területen. A hely fedettsége csak madárhálóval van megoldva, tehát nem teljesen zárt térre kell gondolni. Annyira magasan is van, hogy nem is zavar semmilyen látványban. 


Lehet madarakkal fotózkodni, kisebb papagájokat etetni és 1-2 napos csibéket és kacsát fogni. 4 éve madarakkal fotóztak minket, de most inkább a kisebb papagájok etetését választottuk.


ez a kép egy kis csalás, mert ez 4 éve készült :)
Természetesen Lili is aktívan részt akart venni benne, egészen addig míg túl közel nem jöttek a papagájok, aztán végül rászálltak a fejére, a kezére, a vállára, s az egyik meg is kóstolta. Persze azóta is emlegeti, hogy a "papa-papa" és mutatja vállát, hogy rászállt és csip és elszállt. Ő talán egy picit pici még hozzá, de ettől függetlenül nagyon élvezte az egész kirándulást.

Ha valaki erre tervezi egyszer az útját érdemes eljönni! Ráadásul a parkkal szemben hatalmas orchidea és hibiszkus kert van és  kb. 10 perc sétára a pillangópark. Gyerekkel egyszerre egyet ajánlok, de felnőttként sorra lehet venni az összeset.

3 megjegyzés:

csakBea írta...

Ez gyönyörű lehetett! :)

藤 / Merry írta...

Ez nagyon szép lehet!:)
Jópofa az a vállonülő madár, milféle? Nem volt nehéz? Nagyon tetszik.:D

BCili írta...

Bevallom nem elmékszem a súlyára, mert a csőrétől jobban tartottam :)

Érdemes követni minket a Mindennapi.Malajzia Facebook oldalunkon is, ahol naponta friss érdekességeket osztunk meg Malajziáról!

Foglalj szállást magyarul az Agodán! segítve ezzel munkánk.