2010. november 15., hétfő

vasárnapi vacsora a gondolat olvasó szomszédtól

Vasárnap este éppen azon tanakodtunk, mi a bánatot vacsorázzunk. Az eredeti terv az volt, hogy délután elmegyünk csavarogni és a vacsora is ott ér majd bennünket. Igen ám, de esni kezdett, nem esni, szakadni és villámlott meg dörgött, ráadásul abba se akarta hagyni.
Szóval éppen arról beszéltünk mi is legyen az amit a gyerek elé is teszünk, mikor megcsörrent a telefon. Uncle Lerik, azaz a felső szomszédunk volt, akivel K hetente többször jóízűt beszélget. Pár perc és itt lenne egy kis vacsorával, jó? Naná, ezt a gondolatolvasást.
Szóval Lerik megérkezett két nagy adag nasi lemakkal és szatéval. Történt ugyanis, hogy előző nap K-val elmentek sörözni, olcsó volt a sör 10 ringi egy nagy üveg, és hozzá lecsúszott egy kis szaté (csirke darabok pálcikára húzva és megsütve), amiből eddig csak egy pocsék verziót ettünk. Mivel nekem csak a rege része maradt, el kellett hinnem, hogy finom is lehet. S valóban, finom volt. Gondolat olvasó volt a szomszéd, hála neki nem maradt éhen senki :)

Lili pedig bemutatta legújabb tudományát, a pálcikával való rizsevést. Hogy mikor leste el, nem tudom :)

6 megjegyzés:

Ledorka írta...

Lili előtt le a kalappal! :)) Fantasztikus, mennyire tudnak alkalmazkodni a gyerekek. :))

Kiki írta...

Ügyes, ügyes!
Vigyázni! A gyerek mindent lát, mindent hall, és mindent utánoz! :)

Fércművek írta...

Milyen nagy lány már. :))) Sokat nőtt a haja is. :)

BCili írta...

Lidércke, hát én aztán nem kényszerítettem rá! :) láthatod ott a kanál is a tányér mellett, de ő csele és elles mindent, úgyhogy nagyon kell vele vigyázni!

Fércművek: ugye milyen nagy lett, jaj a haja de lassan nő, bár mini copfit lehet már csinálni :)

SKY írta...

Szia Cili!
Tegnap olvastam ezt a bejegyzést, épp miután Dani mondta, hogy Hanna pálcikával vacsorázott... :) Hihetetlen, hogy Lili hogyan tudja megenni ezzel a rizst!!! Nagyon ügyes. A paralel bejegyzés már odaát.
Boldog névnapot Neked!
Kinga

orsolya vanessza kiss írta...

Azta! De ügyes! :)) Még én sem tudok pálcikával enni.. 34 évesen :)

Érdemes követni minket a Mindennapi.Malajzia Facebook oldalunkon is, ahol naponta friss érdekességeket osztunk meg Malajziáról!

Foglalj szállást magyarul az Agodán! segítve ezzel munkánk.